maanantai 5. maaliskuuta 2012

Zakoilemassa!!

Morrooo!

Zakopanen retki on tässä tällä hetkellä menossa!
Lumi on aivan kuraa. Jäinen kansi kaikkialla, eikä puuterista tai edes upottavasta lumesta ole tietoakaan. Radat on erittäin hyvässä kunnossa, ja kiva loilotella leveitä kenttiä. Ratalaskuks tää varmaan menee, mutta katsellaa jos jotai kivaa löytyisi...
Zakopanen rinnekulttuuri on muutenkin aika jännä. Rinteiden ulkopuolella laskeminen on tehty aika vaikeaksi. Kaikki paitsi radat ovat luonnonsuojelualuetta, joten jos rinnepatrullit saa kiinni offarilaskijan, siitä pärähtää noin 150 € sakko. Ei ole vielä omaa kokemusta kyseisistä tilanteista, mutta tieto on vahvasta lähteestä. Hyvän näköisiähän ne bowlit ja kurut on, mutta ei oikein tuo budjetti anna myöten jäädä kiinni. Katsellaan jos sitä uskaltaisi joku päivä.
Muuten Zakopane on kyllä kivannäköinen paikka, kävelykatu on hieno ja tunnelma erittäin keskieurooppalainen. 
Eilen aamulla siis tultiin paikan päälle ja tänään oli sitten eka virallinen laskupäivä. Käytiin tosin eile jo vähä kattelee, mut ei kahta laskua lasketa mäkipäiväks. Tänään ilma on mitä mahtavin, lämpötila nollassa ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta.
Kaikki oli erittäin kivasti ja muuta, kunnes ekan laskun puolessa välissä siteen etukappale otti ja murtui. Kaikki tatsi sukseen hävisi, eikä laskemisesta tullut enää mitään. No siitä neuvoa antavan jälkeen takaisin kylään etsimään uusia siteitä/vanhan korjausta. Kävi klassiset, eli koko kylässä ei ole randositeitä.... Että eipä tässä, vuokrakamoilla varmaan loppuviikko, viddu.... Onneks aurinko paistaa ja kalja/ruoka on halpaa.

Kuulemma tyyppivika... Ei siis mitään tuntumaa sukseen enää...
Olli ja Tiia tallailee mäkeä kohti.


Noo, uutta kakkaa housuun...

- Jussi

1 kommentti: