torstai 9. helmikuuta 2012

Nepalin valloitus ilman lisähappea.

Huiputtelijat

Huaaa, se olisi huomenna lähtö Italiaan, joten eilen täytyi käydä testailemassa hieman kamoja.
Kaverini Olli pyysi minua katsastamaan Kuopion Neulamäen, tuttavallisemmin Nepalin takamaastoja.

Neulamäki, tai Nepali kuten kaikki sitä kutsuvat, on vähän niinkuin Puijon pahamaineisempi veli. Kun Puijo on suojeltu alue lähes kauttaaltaan ja siellä on kiva huippu-ravintola, Puijon Torni ja mäkihyppypaikat, niin Neulamäki on lähiöaluetta 200m korkean vaaran laella.
Kuopaksen asuntoja ahdettu lähes täyteen, ikävä mäki vaaran laelle ja muutenkin ikävä maine. Jos kertoo asuvansa Nepalissa, kuulija tietää ettei kertojalla ole ollut muuta asumisvaihtoehtoa.
No, on Nepalissakin vähän luonnonsuojelualetta ja kivaa luontopolkua, mutta silti nimen kaiku on hieman negatiivinen verrattuna Puijoon.
Olimme siis Nepalin itäisellä puolella. Skinnasimme järven rannalla olevalta parkkipaikalta polkua pitkin ylös vaaran päälle. Uusien G3:sen skinien, HellBenttien  ja GoPron eri kuvakulmien testailut olivat ohjelmassa.
Tietenkin kamat toimivat erittäin hyvin, saimme hyvää lämmittelyä skinnailusta ja kameran käytöstä Italiaa varten ja muutenkin reissu oli erittäin mukava. Ainut miinus oli että camelbagin letku tietenkin jäätyi mutta onneks oilin tajunnut ottaa myös tavallisen pullon mukaan.

Rennon letkeää hiihtelyä, laskua ja kiipeämistä, eikä järkyttävästä hiestä, rasituksesta tai suorittamisesta tietoakaan. Keskiviikkopäivä parhaimmillaan.
Mainittakoon vielä, että päivän kruunasi muutama neuvoa antava keskustassa, ja sen jälkeen AsaMasan keikka Henkassa, jolta suoraan Ruudolfin keikalle. Meininki ok!

laskulinjaa. Melko tasaista, ei oikeen saanut vauhtia


Ja vielä maisemaa
Puijo saattaa näkyä vasemmalla

Olli välppää suksia selkään.

No joujou

Kamat kuivumaan


Niin, itse lähen tänään Helsingin suuntaan. Huomenna sitten kentälle ja kone kohti Italiaa. Sestriereen ja Via Lattean alueelle on luvattu hyviä kelejä mutta lumitilanne ei oo nii loistava kuin esim Itävallassa. Ranskan puolella Montgenevre ja Val Cenis ovat myös kohteinamme. Niissä onkin jo sitten sen 2m lunta, joten pöllytettävää luulisi riittävän. Päivitellään blogia sitten reissussa jos me jostain saadaan netti....

- Jussi1 kommentti: