torstai 18. huhtikuuta 2013

Kaiken näköistä säätä Norjassa

Moro!

määränpäässä ja kamat levälleen.


Ukot olleet reissussa kolme päivää ja nyt päästään sitten päivittelemään fiiliksiä. Magic Moutain Lodgessa Lyngseidetissä vietellään välipäivää ja mikäs tässä istuskellessa ja katselemassa merelle.

Maisemat kohdallaan koko automatkan ajan. (Norjan puolella)Norjan merellinen ilmasto on tarjonnut kaikkea mitä kuvitella saattaa. Vaikka ajoittain vettä taivaalta on ripeksinyt, kuten koko viikoksi luvattiin, ollaan päästy nauttimaan myös auringosta. Kevyesti poltetut kasvot on ollut pieni paha reissulla, sillä lämpimän (5-10 astetta) sään takia suksilla alas laskeminen ei ole ollut yhtä jiihaata.

Hiihtoreissut onkin ollut lähinnä hienoja maisemia, jyrkkiä nousuja ja hienoja kokemuksia. Jyrkillä nouseminen kontaten jääraudat monoissa on ollut mitä mahtavinta antia. Auringon aiheuttamat vyöryt ja niiden ääni tuovat pientä lisäjännitystä vaikka kaukana näistä paikoista olemmekin pysyneet.

ukot kipuaa


Kaksi päivää siis nousuja, ja molemmilla kerroilla ollaan päästy huipuille. Ellendaltinden ja Rasmustinden.
Rasmuksella päivä paistoi kyllä hyvin ja kiipeäminen oli jossain vaiheessa jo tukalaa auringon porottamisen takia.

Aurinkoa ON!!

Telttakylää


Tämä päivä (keskiviikko) menee siis huilaillessa. Suihkussakin päästään käymään (ihan hyvä, haju alkaa olla aika ammoniakin katkuinen) ja muutenkin äijät freesiksi ennen huomisia.

Sinuhe Egyptiläisen CD-äänikirjaa automatkoilla kuunnellen täällä Lyngenissä elo kyllä maistuu ja sydämemme iloitsevat korkeista vuorista ja hienoista vuonoista! Pari laskupäivää vielä jäljellä, katotaa onko säiden jumalat meille suosioillisia. Mutta ainiin, meillähän on kuoriainen, siispä kelien on oltava hyviä!!

T: Pojat (Ja Sinuhe Egyptiläinen)

Huipulla Ellendaltindenin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti