perjantai 5. joulukuuta 2014

Nieto Photo Challengen kertausta

Morroo
 
Se on perjantai, ja perinteinen blogi-tekstin julkaisupäivä. Tai ainakin oli keväällä. Ja Relaa.com julkaisee yleensä myös perjantaisin (katsotaan julkaiseeko tänään), joten tottakai mekin julkaisemme! Kuten lupasin, tai ainakin jollain tavalla ilmoitin, blogipäivityksiä alkaa tulla jopa kaksi kertaa viikossa, ja "lupaus" pitää ainakin tämän ensimmäisen viikon.
 
Kiitos siis vielä kerran kaikille kun äänestitte NaVin NPC-kisan voittoon. Itse en uskonut että pääsisimme edes finaaliin saakka, koska itse en ehtinnyt promoamaan koko hommaa oikeastaan yhtään, ja videokin tuntui sellaiselta rääpäisyltä. Kaverini Annan kanssa käytiin kova taisto viimeisestä finaalipaikasta, ja NaVi sitten meni finaaliin yhden äänen erolla. Annan video, Seitsemän, oli kuitenkin mahtava, siinä oli näkökulmaa, intensiivinen tunnelma, upeita leikkauksia. Lyhyt tarina siitä, miten pahan loukkaantumisen jälkeen kuntoutuu niin fyysisesti kuin henkisestikin, ja kuinka on muutaman kuukauden jälkeen takaisin mäessä. Oli upea katselukokemus. Lisäksi, jos haluaa lukea miltä tuntuu valmistautua viettämään kokonaisen kauden Chamonixissa, ja mitä kaikkea se reissu vaatii, suosittelen lukemaan Annan blogia. Tässä video, olkaa hyvä:
 

Finaalin videoista jäi mieleen Luumu Freeride Teamin Cabin Fever, joka oli erittäin hyvin kuvattu ja editoitu. Vähän ammattimaisempi ukko ollu kameran takana ku oli kaikennäköistä pikkujuttua esillä. Videota oli tosi kiva kattoa, ja ensimmäinen ajatus oli että tää kyllä voittaa. Cabin Fever jäi harmittavasti kolmanneksi, mutta silti, video on kerrassaan loistava! Olkaapa hyvä:
 
 
Jaa sitten se NaVin filkka. Mitään selkeää suunnitelmaa videon rakenteeseen ei ollut, materiaalia oli loppupeleissä aika vähän, ja inspiraatiota puuttui. Eli lähe siinä sitten työstämään. Mutta, kun väkisin alkoi jotain kasailemaan ja runnomaan editointiohjelmaan klippiä klipin perään, niin pikku hiljaa editointi-flow otti vallan. Alkoi muodostumaan ajatus kuvata sitä "vaihto-opiskelijan" elämää Tromssassa, eli koulussa käytiin kun hiihtämiseltä ehdittiin. Pääsin vihdoin käyttämään musaakin, jonka olin bongannut heti Django Unchained-leffaa katsoessani (biisi on siis kyseisessä elokuvassa, mikäli jo ku ei ymmärtänyt). Eli kaksi vuotta ehti musa odottamaan vuoroaan. Jäi kuitenkin harmittamaan aika vietävästi tuo materiaalin vähyys. Siis sellainen julkaisukelpoinen, tiedättekö? Ootteko kuullu? Kaikennnäköistä paskaa tulee kuvailtua; kamera tärisee, aurinko polttaa kuvan, on huono ilma.... Olisi heti alun alkaen täytynyt pitää mielessä Tromssassa olo-ajan taltiointi, ja keskittyä kuvauksiin. Ja miettiä mitä haluaa kertoa sekä kuvata. Mutta eihän sitä muistanut, vitti vieköön. Ei sitä muista ikinä, jossei varta vasten "lähde kuvaamaan". Vaikeeta, erittäin vaikeeta... Eli siinä lyhykäisyydessään tarinaa Vaihto-opiskelijaelämää Tromssassa-videon synnystä. Tämä kirjoitus tulee toki kuukauden myöhässä, mutta parempi tulla.... No tiedätte kyllä.
 
Kaiken kaikkiaan Nietos Photo Challengen videot ovat vuosi vuodelta parempia, laadukkaampia ja viihdyttävämpiä, joten toivon, että Muukkonen, Toivonen ja kumppanit pitävät kisan elossa!
 
Ja tässä video, olkaa hyvä (löytyy myös tuolta vasemmasta laidasta):
 

Vaihto-opiskelijaelämää Tromssassa from Jussi Ruotsalainen on Vimeo.

Palaillaan jälleen ensiviikolla!

- Jussi

1 kommentti:

  1. Nyt vasta ehdin lukemaan tän, kiitos suuresti sanoista! Iltamissa ei tarvinnu miettiä ketä äänestää! Ja kovat on sulla suunnitelmat kirjotustiheydestä! Saatan päästä yhtä reippaaks kuhan pääsen reissuun.

    VastaaPoista