keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Uusia vuosia!

Hoplaa, se on morot taas!

Ensinnäkin, blogin katselukerrat on pärähtäny yli 10000 kävijän. Kiitos siitä teille!

Mutta asiaan.
Uusi vuosi vietettiin Sallan kanssa alkuun märissä ja loskaisissa tunnelmissa Ylläksellä. Majoitus oli hankittu jälleen Mäkelältä, ja hommat kyllä toimi jälleen majoituksen osalta. Äkäshotellin vastapäätä tien toisella puolella. Ladut, skibussi-pysäkit ja kaupat kävelymatkan päässä. Erittäin jees.
Mutta se mainostamisesta. Reissun alkutunnelmat olivat siis hyvinkin loskaiset ja märät. Ylläksellä oli ollut plussakelit joulupäivältä lähtien, ja ne jatkuivat sunnuntaille saakka. Tunturi oli tunnetusti sinkissä koko reissun ajan, joten kaksi ekaa päivää meni murtsikkahommiksi. Olin reippaana poikana jättänyt kaikki murtsikkakamat kotiin, joten vuokravehkeillä ja laskuvaatteilla sitä ladulle lähdettiin.

Märkäää

Lähettiinkö nyt skinnaamaa vai hiihtämää?
Mutta se hiihtohan oli yllättävän kivaa (en oo hiihtäny ehkä viiteen vuoteen). Suksi piti ja pertsalla matka taittui yllättävänkin nopeasti. Makkara maistuu aina notskilla ja keli oli puurajan alapuolella erittäin hyvä. Lunta siellä oli kyllä reippaasti yli puoli metriä, joten pohjat kyllä tulee olemaan kunnossa kevättä ajatellen.
hiihto maistu

Salla ja TIS-51

Oho, vähä valoa taivaanrannassa (mutta tunturi tietenkin prrrrrr sinkissä).

Tunturi oli siis sinkissä, ja toinenkin päivä meni hiihtoladulla. Maanantain ja tiistain välisenä yönä alkoi sitten satamaan lunta, ja sitä sitten satoikin se 10-15 cm. Tiistai-aamupäivä meni hengaillessa odotellessamme Arttua ja Anniinaa, jotka tulivat viettämään uuden vuoden aattoa kanssamme.
Iltapäivä ja ilta meni sitten rinteiden puolella. Lumi oli erittäin hyvää sekä radoilla että niiden ulkopuolella. Vähän jäi harmittamaan ettei oltu valoisaan aikaan laskemassa. Koskematon suomi-pyyda olisi ollut tosiasia, mutta pitäähän nälkää jättää Suomen mäkiinkin. Pimeällä ja sumussa näkyvyys oli erittäin huono tunturissa, ja laskunautinto siitä tietenkin vähän kärsi. Mutta mitäpä siitä, telluilla laskien ja hyvällä lumella meininki oli kuitenkin mukavaa!
hyvä keli

Sallaki tykkäs laskettelusta, jes!

Naamat

Telluttelua sukkapuikoilla
Äkäslompolon puolelta lähetettävät valolyhdyt ovat kyllä makeita
 Jo lähes perinteinen uuden vuoden vietto ylläksellä oli jälleen hyvä reissu, ja tullaan kyllä ensivuonna taas. Ehkä vähän oppineena pääpaino voisi olla tuossa hiihtämisessä, kun tuo Yllästunturi on vähän sääaltis. Voisi ajatella lähtevänsä hiihtäämään murtsikkaa, mutta laskukamat olisivat mukana, jos sää aukeaakin.
Että näillä eväillä siis.

Sivuhuomiona että Rahikaista ja Ruotsaa haastateltiin Hesariin koskien Tromssaan lähtöä. Rahikaine pääs lehteen oikeen kuvan kera, ja tässä linkki

Miun Tromssaan lähtöön sitä vastoin on enää viisi päivää. Kaikkea säätöä vielä reissuun liittyen on tehtävänä, tietenkin. Fiilikset on vähän kuin inttiin lähtisi. Juttuja on kuullu mutta ei mitään hajua kuinka homma käytännössä toimii. No katotaa!

- Jussi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti