maanantai 8. lokakuuta 2012

Syksyistä Pietaria ja editointitoimistoa

Leninin kaa
 Moro!

Tuli käytyä tuossa työporukan kanssa Pietarissa pikavisiitillä.
Allegrolla mestoille ja autokyydillä ympäri cityä, oli kyllä heleppoo, voin kertoo. Tosin autossa istumiseen meni aikaa varmaan puolet koko Pietarissa olo-ajasta, mutta kyllä sen kesti.
Mutta hieno kaupunkihan se on perkule. Kuulemma juttujen mukaan hienompi ku Venetsia. On jokea, kanaalia ja siltaa. Syksy ei ehkä ole sitä otollisinta aikaa vierailla, sano. Elokuu voisi olla parempi, kun Nevajoelta ei puhaltaisi nii tuuli niin perkeleesti. Mutta eipä satanut, joten homma oli erittäin jees!

Taitavia ne orjat on ollu rakentamaan kirkkoja ympäri eurooppaa. Ei sillä, on varmasti ollu ammattimiehiäkin töissä, mutta jotenkin vain uskoisin että kaikki vähänkin rankemmat työt on ollu orjien heiniä, tiedä sitä sitten.. Iisakin kirkko siellä Pietarissa oli kyllä kuitenkin mahtava ilmestys. Kaikkia pirun yksityiskohtaisia puukaiverruksia, massiivisia mosaiikkitauluja ja valtavia pylväitä. Näin rakentamiseen perehtyneenä olin vaikuttunut.
Ei kiinnostanut työkaveria verikirkko

Tää iso aukio, mikä sen nimi nyt oli... Taustalla Isakin kirkko

Isakin kattokupolia
 
Aina on Lappeenrannassa käydessä miettinyt, että miten täällä on näin paljon venäläisiä lauantaisin. No vastaus tuli, koska Pietarissa ei ollut ketään!! Jos kaupungissa asuu 4,7 miljoonaa ihmistä, kai sen pitäisi näkyä kadulla hurjana ihmismääränä. Vaan ei näkynyt. Tuntui kuin olisi ollut Helsingissä tavallisena arkipäivänä. Olin jotenkin varautunut kulkemaan kädet taskussa ja pujotella väenpaljouden läpi, mutta eipähän tarvinnut.

Muuttamutta. Mukava reissu kaikin puolen ja kyllähän sinne pitää toistekin mennä!

Tuli käytyä myös samana viikonloppuna hirvimetällä kaverin kanssa. Passipaikalla on kyllä helvetin kylmä, jos on varatunu olemaan ajomiehenä. Villahousut ja paita ois ollu kova juttu....
Siinä passissa päivystäessä ois voinu kysyy Nopsajalan tavoin kysyy että "oisko midii?" ja vastaus ois ollu "ei ees minimii!". Eli ei saatu perkele mitää. On ne hirvet fiksuja ku osaavat kiertää passiketjun tai olla liikkumatta. Noo joku kerta sit taas.... Mutta makkara ja notskikahvi maistui.
Sen takia ne sedät kai käy metsällä, että voi sit pitää notskilla jälkispekuloinnit: "kyl mie sanon et se oli siin lämpäreen pääl" tai "siit meni just se sinne pusikkoon ku tultii, jälet näin, oli iha tuoreet" / "Kyl se pääs kiertää, perkele". Ei mutta mukavaa touhuahan tuo on. Pitää kai ruveta käymään enemmänkii.
"Ootteko kuullu mitää? Ai tulee tänne, okei"

Ja takki haisi savulle. Ja niin kaikki muutki kamat...

Popup-editointitoimisto oli taas lyötävä pystyyn Vähän talvi jo polttelee, niin olihan se taas lyötävä popup-editointitoimisto pystyyn ja tehdä yhteenveto viimekaudesta videon muodossa. Ja tuli siinä taas palautettua mieleen että miten se sony vegas toimii.
Että olkaa hyvä:


Kausiedit: takki auki, lunta suussa!

Ja myös videomateriaalia Villen ja Janin kesähiihdoista:

kesähiihtoa lyngenissä


- Jussi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti