tiistai 10. tammikuuta 2012

Tammikuuta ja talvi päällä

Moi pakkanen ja pysyvä lumi!

Jesss, nyt on sitten talvi tullut pohjolaankin. Lappeenrannassa lunta n. 15 cm ja Kuopiossa vähän enemmän, joten Hiihtokeskuksetkin alkavat olla täydessä toiminnassa. Espoossa oli ainakin viikonloppuna pari senttiä, joten ehkä sielläkin saa nauttia valkeasta maasta ja pakkasesta!

Joulukuu tosiaan meni nopeasti. Filippiineiltä lähes suoraan joulun viettoon, ja joululta töihin. Tosin, sain kivan pikku cambylo (en ole varma kirjoituksesta)-bakteerin tuliaisena reissulta, joten Joulu ja osa työviikkoa meni kuumetta ja vatsaa parannellessa. Aattopäivä meni puoliksi päivystyspolin karanteenihuoneessa, joten oli sekin kokemus.
Uusi vuosi sitten taittui laskettelun merkeissä. Itse olin tyttöystäväni ja muiden kavereideni kanssa Tahkolla sahaamassa kahta auki olevaa rinnettä hirveän ihmismäärän seassa, kun taas Ville, Jani ja Lassi sattuivat kaikki samaan aikaan Ylläkselle. Siellä oli hyvä lumi ja hyvä meno, joten itseä hieman harmitti oma valinta. Tosin säät suosivat Tahkolla enemmän, mutta kumminkin....

Mutta Filippiinit. Lumettomatkin reissut voivat olla hyviä, se tuli todettua....
Filippiineillä valtakunnallinen kansantanssiryhmä (joka siis edustaa Filippiinejä maailmanlaajuisesti jne. vähän kuin kansallisoopperan tanssijat täällä meillä) oli järjestänyt tanssifestivaalin, johon meidän ryhmä oli sitten kutsuttu. Tapahtuma oli ensin Boracay-nimisellä saarella, jossa olimme kaksi ja puoli päivää. loppuajan olimme sitten Manilassa, pääkaupungissa.
Boracay oli aivan upea rantapaikka. Itse en ole koskaan kunnolla ollut tuollaisella valkohiekkaisella biitsillä tallustelemassa kahta päivää, joten fiilikset olivat sen mukaiset. Itse olin lähes koko ajan pukeutunut vain uimashortseihin, hihattomaan sekä flipflopeihin. Suurimmaksi osaksi kuitenkin vain uimashortseihin...
Vuokrasimme poikain ja muutaman ryhmämme tytön kanssa Skimboard-laudan. Oli aika veikeetä rantavedessä hakea sitä surfiimeininkiä! Pienen totuttelun jälkeen homma alkoi toimia, ja oli kyllä kivaa! Katsoin tuossa muuten että blue-tomato.comista niitä saa satasella. Ensi kesänä Suomessa sitten...

Niin ja vähän offtopicina, aikataulutus oli Boracaylla sen verran jännä, että nukuimme yhden kunnollisen yön niinä kahden ja puolen päivän aikana. Jos siis laskee lähtöpäivän herätyksestä Suomessa, suurin osa ryhmästämmä, minä mukaan lukien, "pääsimme" valvovaan 2,5 vuorokautta putkeen ilman kunnollista yöunta. Se oli erittäin jännä kokemus, ja mikä jännintä, minulta ei ainakaan loppunut bensa missään vaiheessa. virtaa riitti koko ajan, ja kai sitten oli joku herkkyystila päällä.

Manila oli myös upea paikka. Se vaan on hienoa kävellä miljoonakaupungin kaduilla ja fiilistellä meininkiä. Ostarit olivat suuria ja ärsyttäviä, mutta niissä tuli sitten istuttua koska useimilla oli shoppaus se tärkein juttu, höhö. Manila ei myöskään nukkunut koskaan. Oli kello mitä vain, aina kaduilla oli liikettä ja ihmisiä riitti. Ehkä hauskin juttu oli huomata kuinka rakennustyömaa oli täydessä käynnissä neljän aikaan yöllä. Siellä reippaat timpurit löi elementtiä paikalleen ja piikkauskone lauloi jossain kerroksessa. Hieno kaupunki.

yökahvit Manilassa ennen siirtymistä Boracaylle

Huippu-aamarimätöt meren rannalla, jessss

oma tyttö kainalossa ja hyvä meininki

Pällistelijä.

mennääs uimmooon!
Red Horse & mangoshake. Works!!!

höhhööööö

elämäntaparetkeilijä tarkastelemassa turistimestaa.
Skimboard oli aika veikee!

Aurinko kuitenkin laski n. kymmenessä minuutissa...

Lassikin löytää tatsin!

jiihaa!
hotellin edusta Manilassa ja Jenkkien vanha Jeepney, joka tekee paikallisbussin virkaa.

Mall of Asian edessä juipit kykkii

Ei kuulemma saa uida Manilan edustalla, ku vesi ei oo hirveen puhdasta.

Reissu oli kyllä mahtava!

Ja takaisin lumelle. Uusi vuosi 2012 @ Tahko

Neljä ja puoli viikkoa ja sitten NaamaVirneessä suuntaa Italian Sestriereen, jiiiihaaa!


Jussi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti